دوستان این وبلاگ جدید منه. توش به مسایل روز از دیدگاه یک ناظر خارجی میپردازم. قصدم اینه که نفوذ نتیجه در مسیر استدلال رو به حداقل برسونم. خوشحال میشم بخونید و نظر بدید. ا
شاهین کاوه
در برخی مباحث مشورت و مباحثه با [...] ساجد طیبی [...] باعث شد که آن مباحث را بهتر بفهمم و و مرتکب برخی خطاها نشوم. (محسن زمانی، آشنایی با معرفتشناسی، انتشارات هرمس، ۱۳۹۱:پیشگفتار، ص. ۴)
بیست سال پیش کتابی مقدماتی دربارهی ویتگنشتاین [توسط انتشاراتِ] پنگوئن منتشر کردم. کتاب، فروش زیادی داشت و انتشاراتِ پنگوئن مرا مأمور کرد برای خوانندگانِ عام، دربارهی فرگه نیز مقدمهی مشابهی بنویسم. با این حال در همان سال، ۱۹۷۳، نخستین مجلدِ عظیم از پژوهشِ استادانهی مایکل دامت دربارهی فرگه منتشر شد: فرگه، فلسفهی زبان (لندن، داکورث، ۱۹۷۳). انتشارِ کتابی عمومی دربارهی فرگه، وقتی تفسیرِ موثقِ دامت هنوز ناتمام بود، خام و عجولانه میبود. بنابراین توافق شد که نوشتنِ کتاب را تا انتشارِ مجلدِ دومِ [اثرِ] دامت به تعویق بیاندازم. امری که هر آینه تا ۱۹۹۱ به درازا کشید.
در این فاصله دامت با انتشارِ چند اثر میانی جهانِ اندیشه را مدیون خود کرده است. در ۱۹۸۱ تفسیرِ فلسفهی فرگه (لندن، داکورث) و در ۱۹۹۱ فرگه و دیگر فیلسوفان منتشر شد. همچنین در ۱۹۹۱ کتابی که در اصل قرار بود مجلدِ دومِ اثری دوجلدی باشد منتشر شد، فرگه، فلسفهی ریاضیات (لندن، داکورث).
با انتشارِ آخرین مجلد از کارِ دامت، من نوشتنِ این کتاب را آغاز کردم. تأثیرِ او بر من، همچون بر هر نویسندهی دیگری دربارهی فرگه، عظیم بوده است و احتمالاً بر تمام صفحات اثر گذاشته است.